FAST BEAT STUDIO - Et professionelt lydstudie i København.

TJENESTER

Miksning


Uden tvivl den mest omfattende og spændende del af enhver produktion. I FAST BEAT STUDIO mikser vi analogt gennem studiets 56 kanals Amek mikser, eller "Out-the-Box som det også kaldes, med brug af bl.a high-end rør-, opto- & vca-compressorer, eksterne effekter og div. rumklange.


Analog summing er efter vores opfattelse langt at foretrække over digital eller "In-the-Box"-miksning. Omvendt har den digitale redigering nogle suveræne fordele, som ikke mindst kommer til udtryk i miksfasen. Netop derfor kombinerer vi det bedste af disse 2 verdener i FAST BEAT STUDIO, med netop analog summing og digital editering. Desuden gør recall-funktionen indbygget i Amek-mikseren, hvor alle positioner kan genkaldes, at de 2 teknologier flyder perfekt sammen. Det betyder i praksis at vi kan "bladre" løbende imellem de forskellige miks, også i en større produktion, uden nødvendigivs at binde os til et endeligt downmiks af det enkelte nummer. Digital fleksibilitet - med analog lyd!

Re-amping


Er der noget vi elsker i FAST BEAT STUDIO så er det guitar og rørforstærkere. 2 ting der helst altid skal kombineres! Derfor har vi også investeret en hel del i at have en flåde af nogle af de mest klassiske moderne high-gain rørforstærkere og guitar-kabinetter til rådighed, samt de allerbedste mikrofoner til opgaven. Selve Re-amp processen kræver særligt udstyr og know-how. Vi er naturligvis leverings-dygtige i begge dele.


Efterhånden som de fleste musikkyndige har et lille hjemmestudie til rådighed derhjemme, samt måske endda en digital modeling amp, er det blevet mere og mere relevant med brugen af Re-amping af guitarer; altså at man indspiller sine guitar & bass tracks derhjemme i ro og mag, men gemmer det som et direkte line-signal, hvorefter man tager de tracks med sig i studiet, hvor man gen-indspiller dem igen, nu igennem rigtige forstærkere og kabinetter. Det bedste af 2 verdener - tid vundet og penge sparet! MEN - Re-amping skal gøres korrekt, ellers kan det gå helt galt. Vi anbefaler derfor altid at du kontakter os FØR du starter på dine optagelser derhjemme, så du sikrer dig at du ikke laver en masse spildt arbejde. Og husk - selvom din fede, dyre modeling amp lyder fantastisk, så er det altså stadig ikke det samme som the real thing! [se submenuen "Udstyr" for detaljer]

Live Miksning


Hvad enten du har brug for en lydtekniker til dit næste live-gig eller måske et professionelt mobilstudie (med tekniker) til at håndtere lyddelen af live streaming af din koncert, så er FAST BEAT STUDIO leveringsdygtige også her og endda med en suveræn live-produktions erfaring du finder få andre steder


Med mere end 25 års erfaring som live lydtekniker og turnering i store dele af ind- og udland med bands som Mnemic, Volbeat, Infernal, Machine Head, The Haunted og At The Gates med mange, mange flere, er der ikke så meget indehaver af Fast Beat Studio Rasmus Toftlund, ikke har prøvet hvad angår live miksning. Og som leveringsdygtig i egen digital Midas mikser med INDBYGGET 32-spors mobilstudie, kan selv den mest komplekse live- eller streaming-miks opgave håndteres uden problemer. Vi kan endda supplere med fuldt professionel In-ear produktion (Shure PSM700) i stereo til op til 6 personer med alt inklusiv, så du f.eks. slipper for monitor-bleed og uheldig feedback når du live-streamer fra øvelokalet eller anden udvalgt venue (det kunne f.eks. også være FAST BEAT STUDIO!). Eller måske bare ønsker optimale monitor-forhold når du skal spille den der vigtige festival-koncert. Og ja, vi har efaring med alt slags musik.

Indspilning


I branchen har vi et ordsprog, omend lidet flatterende, så dog yderst præcist: "Møg ind, møg ud!". Hos FAST BEAT STUDIO arbejder vi ikke med at "fikse det i mikset". Din produktion er kun så stærk som kvaliteten af de grundspor du har lagt ned. 


Fundamentet til et kvalitetsmiks, starter længe før den første tone er indspillet. Vi bruger altid rigeligt tid på at stemme trommerne grundigt, at positionere mikrofonerne optimalt, vælge de rigtige instrumenter og forstærkere til opgaven, samt ikke mindst at finde frem til den lyd og arbejdsform du som artist er mest tilfreds med. Dernæst stræber vi efter at skabe så gode monitor og indspilningsforhold som muligt for dig. Indspilning af grundspor og dubs er en særlig kritisk fase for enhver produktion, det er her at "magien i musikken" skal fanges på optagelsen, som jo skal være med til at skabe den bedst tænkelige, færdige produktion. Vores filosofi er, at det er vigtigt at det første "led i kæden" står så stærkt som overhovedet muligt.

Mastering


Især i de seneste årtier er mastering blevet en ekstremt essentiel del af den endelige produktion. Det er blevet så kompliceret, at det ikke er usædvanligt at studier sender denne del videre "ud af huset" til tredje part. I FAST BEAT STUDIO ser vi dog mastering som en del af den samlede process. Vores filosofi er, at en moderne mastering faktisk hænger direkte sammen med miksfasen, og derfor har vi specialiseret os i at kunne producere masterings efter højeste international standard. 


DB-krigen har hærget en del år efterfhånden, og mange uskyldige miks er faldet som ofre for ukontrolleret brickwall-mastering og dynamik dræbende mastercomp. Omvendt anerkender vi i Fast Beat Studio at de fleste artister har et helt forståeligt ønske om at kunne præsentere et endeligt produkt som er fuldt på linje og konkurrence-dygtigt med hvad nu den internationale standard er i øjeblikket. Derfor har vi i FAST BEAT STUDIO netop specialiseret os i at kunne mestre kunstnen både at kunne lave hårdtpumpede (LOUD!), men stadig musikalske masterings, samt de mere dynamiske og luftige af slagsen, f.eks med henblik på vinyl. Begge dele har sin berettigelse efter vores mening, alt efter genre, kunstnerisk udtryk og afsluttende medie.

Live Optagelse


Skal du have foreviget din næste legendariske koncert, enten med henblik på udgivelse af en liveoptagelse, eller måske fordi du har brug for en multi-spors optagelse til lydsiden af din livevideo, så er vi leveringsdygtige i et topklasse 32-spors mobilt lydstudie med alt inklusiv - Midas Pro preamps, samt egen stageboks m. split. Vi har desuden mange års erfaring med liveoptagelser. 


Mobilstudiet har et meget lille footprint, integrerer nemt med resten af bandets liveproduktion, også på en festival. Vi optager direkte ned i Wave-filer fra kilden (direkte fra mikrofon) uden processering (RAW tracks) i 32 bit float - 48 Khz. Efterfølgende kan optagelserne overføres til dig med det samme på f.eks en stor USB-stick eller vi kan naturligvis tage dem med tilbage i Fast Beat Studio til efterprocessering, miks og mastering. Vi rykker også gerne ud til mere usædvanlige indspilninger, som f.eks en indspilning over en periode i et sommerhus eller måske en specielt velegnet akustisk lokation. Eller måske bare dit bands øvelokale. Vi supplerer naturligvis gerne med mikrofoner og andet gear som kan være brugbart under produktionen. (OBS! Vær opmærksom på at mobilstudiet altid kun udlejes MED tekniker)